8.9.2015

BRILLIANT! 18.9.2015 - 1.2.2016 Kansallismuseo

Visuaalinen nautinto, syvät tunteet ja ainutlaatuiset tarinat elävät Suomen eturivin kultaseppien koruissa.

Brilliant! -näyttely tarjoaa harvinaisen katselmuksen suomalaiseen korumuotoiluun ja huippukäsityöhön alkaen 1960-luvulta tähän päivään.

Poikkitaiteellinen Brilliant! -näyttely esittelee Susanna Majurin  valokuvin ja äänimaiseman siivittämänä Vuoden kultasepiksi valittujen sekä 

vuoden 2016 finalistien taidonnäytteitä.

 Kuva: Susanna Majuri, Ruusu, uneksii, 2015.  

 Koru:Kirsti Doukas, Dekadenz.


9.2.2015

LOVE ME DO

Ystävänpäivänä 14.2.2015 löytyy Turun Love Me Do Hää-messuilta samalta osastolta minut koruineen ja pukutaiteilija Sinikka Nikanderin. Nähdään <3

 

Photography Nina Maaninka


23.12.2014

Sydämellistä Joulua!


30.10.2014

Arvontaa <3

Nyt olisi mahdollisuus osallistua Save The Date- häämessujen pääsylippu- ja koruarvontaan! Tervetuloa www.facebook.com:iin ja siellä Carina Blomqvist Design sivuille osallistumaan.

Jaossa on kaksi neljän hengen lippu pakettia messuille ja kaksi aiheeseen sopivaa hopeista Pitsisydän riipusta! Arvonta 3.11.2014

 


28.10.2014

Save The Date- häämessut

 

Tämä marraskuu 2014 on Häämessujen aikaa! Ensinnäkin minä ja vaatesuunnittelija Sinikka Nikander olemme osastolla Save The Date- häämessuilla Kaapelitehtaalla 8.-9.11.2014

Nyt olisi mahtava tilaisuus tulla rennonmukaville messuille keräämään parhaat ideat ja vinkit häiden järjestelyyn! Uskon, että mukaansa saa paljon uusia ajatuksia

siitä minkälaisen hääpäivän itselleen haluaisi. 

Odotan itsekin viikonloppua innolla ja sitä miten messuvieraat ottavat koruni vastaan. Onhan tämä tavallaan ensimmäinen

sellainen, johon itsekseni koruillani olen osallistumassa. Olen myös iloinen, että saan viereeni Sinikan hurmaavat hääpuvut! Sinikan pukuja löytyy myös täältä sivuiltani! 

Enemmän tietoa Save The Date messuista löytyy osoitteesta www.savethedate.fi

Marraskuussa tulee myös toiset Häämessut Lahdessa, mutta niistä kerron pian tarkemmin...


6.11.2013

Unelma vuosi!

Mahtava vuosi tosiaan! Tyytyväisin mielin luovutin kruununi seuraavalle Vuoden Kultasepälle Essi Pulliselle. Paljon Onnea Essi!

Muistoksi jäi vuodestani paljon positiivisia asioita ja paljon toteutuneita haaveita! Sain pitää ihka ensimmäisen oman näyttelyni ja vuosi huipentui vielä mahtavaan Häät.fi järjestämän Vuoden kaunein sormus- kilpailun voittoon. Huippua! Nämä kaikki vahvistivat tunnettani siitä, että kuitenkin kannattaa jatkaa sitä mitä eniten rakastaa eli korujen suunnittelua.

Mutta mikään näistä ei olisi ollut mahdollista ilman mahtavaa tukiverkostoa! Suurin tuki on vuosien mittaan tullut lähimmäisiltäni. Kiitos siis vanhemmilleni, läheisilleni, miehelleni ja ystävilleni siitä isosta tuesta, mikä on kantanut silloin kun olisi tehnyt mieli antaa periksi.

Toinen mahtava tukiverkosto, jota ilman en yksinkertaisesti tulisi toimeen, on se iso määrä niin oman alan että muiden alojen ammattilaisia! Näistä tulen pian kertomaan lisää, alkaen mm näyttelyyni liittyvistä tekijöistä...

Kuva / Photo: Nina Maaninka

Malli / Model: Julia


10.10.2013

Eden sormus

Voi tätä Onnen määrää!

Eden sormukseni ylsi voittoon Häät.fi järjestämässä Vuoden Kaunein Sormus- kilpailussa! Voiko parempaa lopetusta olla Kultaseppä vuodelleni:)

Lämmin Kiitos Kaikille sormustani äänestäneille!

Sormus on nähtävissä viikonloppuna 11.-13.10.2013 Häät osastolla I love me- messuilla, Tervetuloa. Minuakin saa tulla moikkaamaan:)

Kuva / Photo: Nina Maaninka

Malli / Model: Julia

Puku / Dress: Sinikka Nikander


18.8.2013

Vuoden Kaunein Sormus kilpailu!

Tänään 18.8 on viimeinen päivä äänestää www.haat.fi sivuilla Vuoden Kauneinta Sormusta!!! 


16.5.2013

kiire kiire kiire

Huiii aika kuluu hurjaa vauhtia ja näyttelyn ajankohta alkaa lähestyä. Sitä mukaan myös hienoinen paniikki nostaa päätään. Ehdinkö tehdä kaiken tarvittavan ajoissa? Mutta tämä olotila on juuri sitä, mitä tarvitsen saadakseni asioita tehtyä. Liian turvallinen olo ei lupaa hyvää:)

 Paniikin kasvaessa myös innostus ajatuksesta, mitä kaikkea ihanaa saan näyttää, kasvaa:).  Jo se, että saan esitellä korujani, on edellyttänyt monen eri ammattilaisen kanssa tehtyä yhteistyötä! Lähtien mallintajista, valajista...ja päättyen ehkä kivenistutuksen tai lamppupuhallustekniikan ammattilaisiin. Samoin näyttelyni tuo esille puusepän, valokuvaajien, piirtäjän, vaatesuunnittelijoiden, kehystyksen  jne taitoa...Toisin sanoen ilman heitä ei olisi minuakaan:)


18.4.2013

Save the Date !!!


13.4.2013

Voi Onnen päivää:)

Näyttelyni toteutuminen on ottanut tänään huiman askeleen eteenpäin! Päijät-Hämeen rahasto on myöntänyt minulle apurahan ja tänään sitä juhlistettiin rahaston Vuosijuhlassa Lahden Sibeliustalolla. Aivan mahtavaa!


26.3.2013

Vitriinijalkaa alkaa syntyä...

Ja puualan ammattilaisen löysin Lahden Pro Puusta!

Jo vuosia sitten sain Sushi lautaseeni pähkinä puusta hienon osan ja osallistuin sillä Uniikki Design Esine kilpailuun. Hienoa, että meillä täällä Lahdessa on tälläinen paikka, joka edistää puun käyttöä niin rakentamisessa että sisustamisessa. On muuten ihan vierailemisen arvoinen paikka, mm kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä!

Nyt minut ohjattiin puuseppä Tapio Kangasniemelle. Hän ymmärsi heti ideani ja ulkoiluttamalla muutaman kerran lasikupuja näytille, sain nähtäville ensimmäisen kokeilun. Ja ah, tästä tulee vielä mahtavaa! Maltan tuskin odottaa, että näen ne kokonaisuutena...


22.3.2013

Suunnittelu on alkanut...

Haaveissani olen aina miettinyt, että jos saisin pitää oman näyttelyn, sen pitäisi olla minun näköiseni kokonaisuus. Vitriineistä alkaen...

 Sain idean yksijalkaiseen vitriiniin. Pylvääseen, jonka päällä olisi lasikupu.

Ja koska olen harrastanut puukäsityötä, pohdin reippaana tekeväni jalat itse.

Tuumasta toimeen. Otti jo aikansa liimata puupaloista sopiva metrin kuutio, koivupuusta (ensimmäinen virhe, liian pehmeää) ja monta kertaa ehti mennä ennenkuin pääsin mötikän kiinnittämään puusorvauskoneeseen. Siinä tuntee itsensä aikas pieneksi ison järkäleen pyöriessä silmien edessä ja odottaessa että alkaisin muotoilla sitä pienellä työkalulla.

Työkalu haukkasi monesti kiinni ja ns räjäytti varsinkin oksakohdista pintaa rikki, minä itse olin purua täynnä.

Jonkinlaisen jalan sain tehtyä ja kauempaa katsottuna se jopa näytti hyvältä. Mutta oli käynyt selväksi,  että kannattaa jättää tämä työ puualan ammattilaisen käsiin...

 


20.3.2013

Ja Tarinani alkaa...

Kyllä, kulunut vuosi on ollut urani parhaimpia! Lumoavaan pääsy oli myös ja nyt tämä Vuoden Kultaseppä tittelin saaminen on ollut mahtava osoitus siitä, että olen oikealla tiellä ja intohimoni suunnitella saa tuulta alleen. Eli se on myös osoittanut että Aina pitää unelmoida ja viedä päättäväisesti asiaa eteenpäin!

Tittelin saamisen takia on kasvanut ajatus saada tuoda tuotantoani esille ja mikä olisikaan parhain tapa sille kuin näyttely! Sellainen siis olisi tulossa. Paikka Helsinki ja toukokuu,mutta juttu tarkentuu kevään aikana. Samoin myös mitä kaikkea muuta mahtavaa näyttelyyn sisältyy, sen verran voin kertoa että muitakin lahjakkaita tekijöitä osallistuu tavalla tai toisella. Tarkoituksenani olisi tämän kautta kertoa miten juttu edistyy ja mikä onkaan lopputulos, joten käykääpä välillä lukemassa jos asia vähäänkään kiinnostaa!

Kiitos Antti ja Jari hyvästä opastuksesta blogin alkuun! Mörkö pieneni huomattavasti ja nyt näyttää, vielä ainakin, homma suhtkoht helpolta:)


20.3.2013

Suunnittelija keskittyy!

Tämä tuntuu vielä monimutkaiselta..vielä.

Kohta alkaa tekstiä syntyä...

Ensin pitää harjoitella ja harjoitella:)


25.1.2013

Carinasta vuoden kultaseppä!

Korumuotoilija ja kultaseppä Carina Blomqvist on valittu vuoden kultasepäksi 2012.

Suomen Kultaseppien Liitto on vuodesta 1987 nimennyt vuosittain Vuoden Kultasepän. Vuoden Kultasepäksi nimetään henkilö, joka tunnetaan etevänä kulta- tai hopeaseppänä, on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepän alalla.

Klikkaa tästä lehdistötiedotteeseen.