22.3.2013

Suunnittelu on alkanut...

Haaveissani olen aina miettinyt, että jos saisin pitää oman näyttelyn, sen pitäisi olla minun näköiseni kokonaisuus. Vitriineistä alkaen...

 Sain idean yksijalkaiseen vitriiniin. Pylvääseen, jonka päällä olisi lasikupu.

Ja koska olen harrastanut puukäsityötä, pohdin reippaana tekeväni jalat itse.

Tuumasta toimeen. Otti jo aikansa liimata puupaloista sopiva metrin kuutio, koivupuusta (ensimmäinen virhe, liian pehmeää) ja monta kertaa ehti mennä ennenkuin pääsin mötikän kiinnittämään puusorvauskoneeseen. Siinä tuntee itsensä aikas pieneksi ison järkäleen pyöriessä silmien edessä ja odottaessa että alkaisin muotoilla sitä pienellä työkalulla.

Työkalu haukkasi monesti kiinni ja ns räjäytti varsinkin oksakohdista pintaa rikki, minä itse olin purua täynnä.

Jonkinlaisen jalan sain tehtyä ja kauempaa katsottuna se jopa näytti hyvältä. Mutta oli käynyt selväksi,  että kannattaa jättää tämä työ puualan ammattilaisen käsiin...