It is all about imagination...

KUKA MINÄ OLEN?

Olen valmistunut Lahden Muotoiluinstituutin Kultaseppäopiston koulusta korumuotoilijaksi vuonna 1997. Nykyään toimin yrittäjänä suunnitellen ja toteuttaen omia malleja ja tilaustöitä.

Koko ammatillisen urani korualalla olen luovinut niin kultasepän, korusuunnittelijan kuin myös taiteilijan maailmoissa, tuntematta kuitenkaan kuuluvani mihinkään niistä täysin. Ensimmäiset kymmenen vuotta olivat kovaa yrittämistä pärjätä alalla ja samaan aikaan etsin omaa tyyliäni.

Vastavalmistuneena muotoilijana minut työllisti muotitaiteilija Marja Suna, jonka suunnittelemia haastavia, mutta mielenkiintoisia koruja toteutin. Ihailin suuresti hänen jatkuvaa luomisvimmaansa ja haaveilin pääseväni joskus vielä samankaltaiseen tilaan itsekin.
Tunsin pitkään sisälläni jotakin, jota en pystynyt ilmaisemaan haluamallani tavalla. Ideoita riitti, mutta toteutus jotenkin ontui. Sitten kollegani Kristian Saarikorpi tutustutti minut 3D-mallinnustekniikan saloihin ja täysin uusi maailma avautui eteeni. Tätä tekniikkaa hyödyntäen koruni pystyttiin toteuttamaan pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Enää siis vain taivas oli rajana ja annoin mielikuvitukseni lentää.

Vuonna 2009 yksi suurimmista haaveistani suunnittelupuolella toteutui, kun pääsin mukaan korubrändi Lumoavan joukkoon. Täällä voit tutustua Lumoavan mallistoon.

Lasinsulatus on ollut rakas harrastukseni jo 15 vuotta ja se on toiminut korujen ohella tärkeänä väylänä taiteelleni. Vuoden 2020 alusta sain Kulttuurirahaston apurahan turvin keskittyä työskentelemään lasin parissa puoli vuotta, korumaailmani innoittamana. Tästä syntyi kipinä jatkaa lasin maailmassa entistäkin intohimoisemmin ja tulevaisuudessa minulta tullaan näkemään korujen ohella myös lasiteoksia.

MUOTOKIELENI

Voiko maailmassa olla liikaa kauneutta? Mielestäni ei voi. Kyllä estetiikka taitaa olla minulle itsetarkoitus. Maailman ollessa täynnä ahdistavia asioita, haluan töideni avulla luoda ympärilleni kauneutta. Esteetisyys tuo myös rauhaa muutoin niin levottomalle sielulleni. Huolella suunniteltu ja kaunis koru kertoo omaa tarinaansa ja viestii samalla, että elämässä on myös paljon kaunista ja hyvää.

Toivon onnellisuuden heijastuvan luomistani asioista, sekä positiivisen voiman ja tasapainon, jotka myös sisälläni asustavat. Mielikuvitustani ruokkii sadun ja fantasian maailma, niin kirjoissa kuin elokuvissakin. Tekemiseni pääpainona on runsaat yksityiskohdat, joista usein sadun ja fantasian kautta muovautuu juuri minun näköisiäni pieniä taideteoksia.

Alla kaksi videota, jotka vievät hieman syvemmälle maailmaani.

Portfoliooni pääset kurkistamaan tästä.

...and creativity

Suunnittelija-Carinan-kuva
Video
CARINAN TARINA

Teimme Carinasta videon, joka inspiroi, kaptivoi hänen korujensa maailmaa sekä muotokieltä ja luo visuaalisia verkkoja, joiden kautta katsoja voi kiinnittyä hetkiksi hänen luovaan asiantuntijasieluunsa. Mukaan liitettiin kauneutta arjesta, työstä ja tuotteista - unohtamatta ympäröivää maailmaa. Näin syntyi Carinan tarina. Strategiatoimisto Deego

Lyhytelokuva
CARINA - TARINASTA KORUUN

Carina Tarinasta Koruun lyhytelokuva kertoo palkitun korusuunnittelija Carina Blomqvistin inspiraatiosta korujen takana, sekä siitä miten korut edelleen inspiroivat muita taiteilijoita luomaan omia töitä.

Tuottaja & Ohjaaja: Nina Maaninka, Lapin Yliopisto.
Musiikki: Annina Antinranta